Author Archives: Brigitte Dekker

Certificaatdag FRC Delft 2016

Zondag 13 maart, de eerste keer dat Jip opgaat voor haar B diploma.

Ben benieuwd, met gezonde spanning beginnen we aan deze dag met startnummer 32.

De zon staat hoog aan de hemel, maar oh wat is het koud brrr…

De eerste proef is apport uit water, wat ben ik blij dat ik het water niet in hoef. Nadat de keumeester de proef heeft uitgelegd mogen we beginnen, als de dummy in het water ligt mag u de hond sturen zegt de keurmeester. Als het schot klinkt en de dummy in het water valt, stuur ik Jip, die vlot het water ingaat. De keurmeester geeft Jip een 8, volgens de keurmeester heb ik Jip te vroeg uitgestuurd. Nou een kwestie van interpretatie denk ik, maar ik ben blij met de 8 die we op op zak hebben.

1 2

Op naar de volgende proef, houden van de aangewezen plaats en apport te land.

Ik leg Jip op de plaats die de keurmeester aanwijst en verdwijn uit zicht, oei wat duren die twee minuten toch lang ..

Gelukkig ik mag terug komen en Jip is keurig blijven liggen, een 10! Yes!

Het apport te land is zo ontzettend dichtbij, dat Jip een beetje loopt te rommelen, de keurmeester geeft een 7.

Omdat het markeren eigenlijk zowat op dezelfde plek is besluit ik deze proef maar direct te gaan doen. Ik kijk de proef even aan, en het ziet er behoorlijk pittig uit. Wat ik begrijp zijn er op deze proef al zoveel honden uitgevallen, dat de meeste mensen niet staan te springen om deze proef te gaan doen. Als de keurmeester vraagt wie er aan de beurt is, besluit ik te gaan. De keurmeester legt de proef uit, Jip blijft rustig naast mij zitten, en na het bekende tikje op mijn schouder stuur ik Jip. Wow! Jip rent in een streep naar de dummy en zit er bovenop. Ik krijg een 8 en de complimenten van de keurmeester. Hoezo moeilijk deze proef denk ik .. hahaha ..

Aangelijnd en los volgen, en uitsturen en komen op bevel is de volgende proef, hier moeten we best even wachten, maar in het zonnetje en uit de wind is het heel goed uit te houden.

Eenmaal aan de beurt, doet Jip goed haar best en we krijgen voor beide proeven een 8.

Nu alleen nog het verloren apport te land, en het apport over diep water.

Zoals vaak zit het venijn in de staart en ook helaas vandaag, toen ik bij de proef aankwam om Jip te laten zoeken, waren we nagenoeg direct aan de beurt.

Na de uitleg van de keurmeester mochten we beginnen, maar helaas heeft Jip het apport niet gevonden, ik mocht haar nog voor de tweede keer inzetten, maar wederom kwam ze terug zonder apport. De laatste proef apport over diep water, hebben we niet meer gedaan, dus we hebben wel ons C diploma gehaald, maar helaas niet ons B diploma gehaald. Toch goed gewerkt Jip, en de volgende keer (B)eter!

B diploma

Jip13 maart 2016 ga ik met Jip naar de clubdiplomadag van de Flatcoated Retriever Club in Delft.
We gaan daar proberen ons B diploma te halen.
Wordt vervolgd ..

Puberen ….

WP_20151221_16_23_36_Pro WP_20160120_19_36_29_Pro DSCN2159 Jimmy

Bijna 8 maanden zijn de kids van Ighor en Jip alweer. Ondertussen zijn we bij alle pup eigenaren langs geweest, om de stambomen en de DNA profielen persoonlijk af te geven.
En wat was dat leuk, om na zolang de pups niet gezien te hebben, te zien dat de herkenning nog daar is. Ze waren allemaal door het dolle heen, en luisterde helemaal nergens meer naar, hahha, wat de eigenaren ook probeerde. Binnen mum van tijd zaten ze bij mij op de bank en op schoot, en toen mams Jip ook nog binnen kwam was het feest helemaal compleet! Ik mag het graag zien zulke enthousiaste honden.
Bij 3 van de 4 pups ben ik bij de ( jacht ) training wezen kijken, en wat doen ze het goed, wat zijn ze mensgericht zeg, ik ben blij met wat ik zie. Dit overtreft mijn stoutste verwachtingen.
Leuk ook om te horen van een van pup eigenaren dat hij toch de overstap maakt naar de jachttraining, omdat hij op de gehoorzaamheidscursus heeft gemerkt dat er “veel meer” in zijn hond zit, ik kan hem niet meer dan gelijk geven.

Stambomen en DNA profiel

Ondertussen hebben we de stambomen en de DNA certificaten binnen van de pups, die zijn we ondertussen bij de eigenaren langs aan het brengen. Dat wordt dan de 1e keer dat we de pups weer zien, wat kijken we daar naar uit! We willen dat direct combineren om ook bij de training te gaan kijken van de pups.
Ook Jip heeft haar DNA profiel ontvangen, dus dat mogen we nu officieel op de site zetten.

Jip en Dymas

Sam, Jimmy, Yette en Dymas

Ruim 5 maanden zijn jullie alweer, en wat was het afscheid nemen moeilijk. 8 weken met meer dan alles voor jullie gezorgd, en daar gaan ze dan, in de armen van hun blije eigenaars. Voor hun begon een nieuwe periode, waar ze al zo lang naar hadden uit gekeken, voor ons was het afsluiten van een meer dan heerlijke tijd en ….. loslaten.
Gelukkig worden we regelmatig op de hoogte gehouden van al jullie vorderingen, d.m.v. foto’s en uitgebreide emails, en wat doen jullie het goed.
Jullie zijn ondertussen hele slimme honden geworden, zeker geen watjes. Jullie hebben een enorme “will-to-please”, maar dat hadden we ook verwacht met Jip als moeder en Igor als vader.

Yette 4 maanden Sam 4 manden Jimmy 4 maanden Dymas 4 maanden

Jip

Jip ApportDat we ruim 5 maanden geleden nog volop van de pups genoten, kunnen we ons nu bijna niet meer voorstellen. Als we Jip zien, zo goed lichamelijk hersteld, weer zo strak in haar vel, dan kan je bijna niet kunt geloven dat ze pups gehad heeft.
Als ik haar zie, zie ik nog steeds een jonge enthousiaste hond, die veel jonger aandoet dan een hond van 5 jaar.
Na de bevalling hebben we de jachttraining weer opgepakt en we hopen binnenkort op te gaan voor ons B diploma.

Uitgevlogen …

Waar blijft de tijd, het lijkt wel gisteren dat we de pups nog hadden.
Wat hebben we een heerlijke tijd met ze gehad, en wat blijft afscheid nemen toch moeilijk …
Nu, september 2015, zijn de pups bij hun eigenaren, die op de eerste plaats met volle teugen van ze genieten, maar daarnaast druk bezig zijn met opvoeden en trainen.
Regelmatig krijgen we leuke updates met foto’s hoe het met ze gaat, en wat genieten we van het contact wat we hebben met de eigenaren.

Yette2

Yette (I Kissed Her vd Fodaltziwerkers)

Sam2

Sam (Love Surrounds vd Fodaltziwerkers)


 

 

 

 

 

Jimmy2

Jimmy (My Love Lives On vd Fodaltziwerkers)

Dymas2

Dymas (Let Me Wonder vd Fodaltziwerkers)

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de drukke weken, is hier de rust wedergekeerd en is er weer tijd voor training en strandwandelingen.
Lieve Jip, je was een geweldige moeder, je kinderen hadden geen betere start kunnen krijgen.

WP_20150907_12_25_43_Pro

Mensenhonden …

mees met pupTerwijl ik deze update schrijf, heeft het KNMI noodweer aangekondigt, en liggen alle honden veilig binnen.
Wat een heerlijke tijd is de zomer toch, de pups, nu 5 weken oud, zijn de hele dag buiten en dat vinden ze in een woord geweldig.
Vanaf 3 weken mogen de pups bezoek ontvangen, en elke dag komen er wel mensen. De pups vinden het allemaal prima, en genieten van elke aandacht die ze krijgen van jong en oud. Het valt mij op, hoe open, vrolijk en onbevangen ze naar mensen zijn, zelf contact zoeken, bij mensen op schoot kruipen zonder echt opdringerig te zijn, heel bijzonder… we genieten met volle teugen van dit heerlijke stel.

 

We kunnen al een heleboel!

WP_20150804_16_02_55_Pro

 

Na de laatste update van de pups, 2 weken geleden, zijn het ondertussen al echte hondjes geworden. Ze hebben ondertussen ook ontdekt dat ze niet alleen op de wereld zijn, maar een zusje en meerdere broers hebben.
Hoe leuk is dat om samen te spelen, elkaar te pesten, de wereld te ontdekken, om daarna dicht bij elkaar in een diepe slaap te vallen.
En nu er opeens van die rare scherpe dingen in hun bekje zitten, is het toch ook wel eens handig om te weten waar die nu weer voor zijn …
Maar eens goed oefenen de komende tijd, dan komen we er beslist achter.

WP_20150804_17_24_10_Pro

WP_20150803_12_22_41_Pro

WP_20150802_09_23_28_Pro

Puppy update

WP_20150717_12_48_59_ProDinsdag 21 juli 2015

Ondertussen zijn de pups bijna twee weken oud, en wat gaat de ontwikkeling toch snel ..
Waren het 2 weken geleden nog kleine hulpeloze wezentjes, nu zijn het toch al kleine hondjes “in wording” die sinds een paar dagen hun oogjes open hebben, en verbaasd de wereld in kijken.

 

 

 

 

 

WP_20150710_08_16_54_ProWP_20150710_13_53_21_Pro

WP_20150712_11_18_13_ProWP_20150717_16_20_48_ProWP_20150719_13_14_05_Pro

De pups zijn geboren

Woensdag 8 juli 2015

Beschuit met muisjesDinsdag 7 juli, Jip loopt op “alle” dag, en ik hou haar extra goed in de gaten, zeker nu ze vanochtend haar brokjes niet meer wilde eten.
Wat een spannend idee blijft het toch elke keer weer dat de pups er binnen korte tijd aankomen.
Het kan vanavond zijn, of vannacht of misschien toch morgenochtend vroeg?
Uiteindelijk blijft het die dinsdag relatief rustig, maar de pups zijn onderweg ..
Ik besluit ‘s-nachts in de woonkamer te blijven slapen, ik wil bij Jip zijn en Jip wil bij mij zijn. Wat is het spannend voor haar, ze weet echt niet wat haar overkomt, en haar kop spreekt boekdelen.
Woensdagochtend merk ik dat Jip af en toe persweeën krijgt, en die nemen gaandeweg de ochtend in frequentie en in hevigheid  toe.
Als uiteindelijk om 10.45 de eerste kerngezonde reu ter wereld komt, blijkt het een flinke jongen te zijn, maar liefst 420 gram, en Jip heeft geen kik gegeven.
Wat een stoere meid is het toch, en uiteindelijk is ze de trotse moeder geworden van 5 meer dan prachtige pups (4 reuen en 1 teefje).
Jip en haar pups verkeren in blakende gezondheid.

 

Aftellen …

Nog minder dan 3 weken te gaan …. Wat vliegt de tijd, Jip is ondertussen 6 en een halve week zwanger, en wat doet ze het geweldig. De eerste weken hebben we nagenoeg niets aan haar gemerkt.  De laatste twee weken wordt Jip duidelijk voller. Maar dit gaat niet ten koste van een heerlijke stranduitje of de jachttraining, waar ze nog steeds enthousiast mee naar toe wil. Als is het trainen steeds meer een ontspannen mee gaan geworden, en train ik grotendeels met Jip’s moeder. Ondertussen is iedereen druk met alle voorbereidingen, de puppy mensen met het verzinnen van namen en het zoeken naar een goede puppytraining. Volgende week gaan we de werpkist neerzetten, en alles wat we zoal nodig hebben bij een bevalling om alles goed te laten verlopen. Rond 10 juli worden de pups van Jip en Ighor “blij verwacht”.

Echo van 4 weken

Echo Jip (klik om te bekijken)

5 juni 10.30 afspraak drachtcontrole in Utrecht, 4 weken geleden gemaakt. Wat vliegen de weken toch voorbij, Jip is de laatste week duidelijk dikker geworden rond haar taille, dus we vermoeden wel dat ze drachtig is maar toch blijft het spannend  …

Als we de kliniek binnen komen en ons gemeld hebben mogen we eigenlijk direct door lopen naar de onderzoekskamer. Onze steun en toeverlaat, Dhr. de Gier, komt ons al tegemoet en wil direct weten hoe het met Jip gaat. Tezamen met een arts in opleiding onderzoeken ze Jip en ze hebben maar kort nodig om tot de conclusie te komen dat Jip zwanger is. Gefeliciteerd hoor ik zeggen  .. “Komen jullie mee voor de pret echo, dan gaan we eens kijken hoeveel we er zien”. In de onderzoeks kamer stapt Jip zelf de tafel op, en kijkt relaxt de rondte in terwijl de tafel om hoog gaat. Nadat ze op haar rug ligt, wordt haar buik geschoren en wordt er wat gel op gesmeerd. Wat een kanjer ben je toch Jip, je verdient alle complimenten, die je ook krijgt van Dhr. de Gier, “waren ze allemaal maar zo makkelijk”. Na een uitgebreide echo worden er 6 a 7 pups “gezien”. Ik weet ook dat een echo verre van betrouwbaar is, het zouden er makkelijk meer kunnen zijn. Rond 10 juli worden de pups verwacht en dan weten we het daadwerkelijke aantal. Als Dhr. de Gier ook nog de hartjes laat horen van de pups, kijkt Jip ineens naar het beeldscherm en spitst haar oren, alsof ze de pups herkend, heel bijzonder moment.

Jip is gedekt

Omdat ik uitvloeiing heb gezien bij Jip, besluit ik om op maandag 4 mei naar het Universitair Diergeneeskunde Centrum Utrecht te gaan. Naar de afdeling Voortplanting, voor fertiliteit begeleiding. Om 8.00 moeten we aanwezig zijn, en wat is het heerlijk dat het uitgerekend deze week schoolvakantie is. Ik rij zonder enig oponthoud naar de kliniek.
Nadat we ons ingeschreven hebben, Jip nog even gewogen, wachten we geduldig tot dat we aan de beurt zijn.
Heel lang hoeven we niet te wachten, met 5 minuten zijn we aan de beurt. Eenmaal binnen, zie ik het vertrouwde beeld van wachtende studenten, onder professionele begeleiding van Dhr. de Gier.
Jip loopt “frank en vrij” door de wachtkamer en maakt direct vrienden met iedereen. Ik ben benieuwd hoe dat zo zal gaan, al die onderzoeken, het is voor haar allemaal zo nieuw. Ik neem samen met een student nog wat informatie door, en dan gaan we beginnen. Jip springt zelf op de onderzoekstafel en kijkt nieuwsgierig in het rond.
Jip wordt uitgebreid in- en uitwendig onderzocht, bij zo’n eerste keer hoort dat er allemaal bij, bij alle volgende onderzoeken, zullen de studenten alleen een binnenwaarts onderzoek doen en bloed afnemen om het progestoron gehalte van Jip te bepalen zodat zij kunnen bepalen wanneer Jip dekrijp is.
Jip ondergaat alles heel ontspannen, en als ze klaar is, vind ze de studenten nog steeds heel erg lief en dat is geheel wederzijds. ‘s-Middags wordt ik gebeld, de progestoron waarde staat op 1.7 dus woensdag terug komen.

Als we woensdag in Utrecht komen, moeten we best lang wachten, raar, er zit bijna niemand te wachten. Jip gaat relaxed op de bank liggen en heeft zoiets van:  “het zal mijn tijd wel uit duren” ze valt zowat in slaap …
Eenmaal binnen, wordt alles keurig maar snel afgehandeld, nu wachten op de progestoron waarde, rond 13.00 worden we altijd gebeld … 3.8 is de waarde nu.
Dhr. de Gier adviseert om donderdag naar Ighor te gaan, maar sowieso wil hij ons vrijdag toch nog zien. Maar eenmaal bij Ighor is het een hoop gespeel, rennen, verleiden, ze zijn duidelijk smoor op elkaar.
Nadat we vrijdag uit Utrecht komen, rijden we ‘s-middags weer naar Ighor. En wat zijn ze weer blij om elkaar te zien. Uiteindelijk bleek vrijdag en zaterdag de juiste dag, nu mag de natuur verder zijn werk doen …
WP_20150509_12_27_16_Pro
U kunt zich nog aanmelden voor een pup uit deze combinatie via info@footzi.nl

 

Dekking

Woensdag 6 mei 2015

Sinds een week is Jip loops, dus ben ik afgelopen maandag met Jip naar de Universiteit in Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde geweest.
In Utrecht hebben ze Jip uitgebreid onderzocht en de arts kon maar tot één conclusie komen, Jip is loops!
Spannend allemaal, nu het allemaal serieuze vormen aan gaat nemen.
Bij het onderzoek hebben ze o.a. bloed afgenomen om op deze manier de progestoron waarde te bepalen.
Vandaag zijn we voor de tweede keer naar Utrecht gereden, en vanmiddag werden we gebeld door de arts, Jip wordt de komende dagen gedekt.
Utrecht_kln
Iedereen die zich heeft opgegeven voor een pup, van harte gefeliciteerd!
U kunt zich nog opgeven voor een pup uit de combinatie van Jip en Ighor.

Dekmelding

We zijn blij om de definitieve keuze van de dekreu voor Jip bekend te maken. Onze keuze is gevallen op Flying Kangaroo Ighor, van Nils de Peuter.

Ighor is een reu die alles heeft wat wij in een reu zochten, een goede gezondheid, een ontzettend lief karakter, een hond met een enorme “will to please” en ook nog eens een prachtige donkerbruine vacht.

In huis is Ighor een vrolijke clown, Ighor is een slimme hond die geen streken uithaalt, een perfecte huishond. Hij heeft een enorme “will to please”, erg handig als er gewerkt moet worden op dummy’s of tijdens de jacht.

Ighor en Jip
Een tijdje geleden zijn we Ighor gaan bezoeken, samen met Jip, en het klikte meteen tussen die twee, ook met ons en Ighor, een hond waar heel makkelijk contact mee te maken is. Na ons bezoek zijn we Ighor ook gaan bekijken tijdens de training, en wat is het een lust voor het oog om hem te zien werken voor zijn eigenaar.
Het is een hond waar wij heel blij van worden dat we hem gevonden hebben.

Komend voorjaar als Jip loops wordt laten wij haar dekken door Ighor, en we verwachten rond 10 juli pups.

U kunt zich nog aanmelden voor een pup uit deze combinatie. Voor meer informatie: info@footzi.nl

Training

Regelmatig train ik samen met Carina en Yoghi. De laatste keer had ik Footzi ook meegenomen, de moeder van Jip en Yoghi.
En als ik zie hoe enthousiast en blij Footzi nog steeds apporteert met haar bijna 9 jaar oud, ben ik nog steeds dolblij met haar.
Op het ene filmpje is Yoghi aan het werk op de sleep, het andere filmpje is Footzi op een apport met een konijn.

 

DNA onderzoek

In de afgelopen periode hebben wij DNA af laten nemen van Jip tijdens de fokdag van de GRCN te Hoenderloo.
Deze onderzoeken zijn nog niet verplicht gesteld door de GRCN, maar we hebben ze alvast laten doen.
DNA van Jip is getest op:

* PRA 1
* PRA 2
* Ichthyosis

De uitslag van deze onderzoeken zijn allemaal normaal, dat wil zeggen, dat Jip vrij is van deze afwijkingen, en dat deze ook niet doorgegeven zullen worden aan de nakomelingen.

Workingtest van de GRCN in Bergschenhoek

Vandaag, zondag 26 oktober heeft Carina meegedaan met Yoghi met de workingtest op B1 niveau. Omdat het in de buurt was ben ik vanmiddag even gaan kijken bij ze.
Wat ik zo zag waren het pittige proeven, maar wat deed Yoghi het goed. En wat valt het mij iedere keer op, hoe blij Yoghi toch is als hij aan het werk mag voor Carina.
Dat zie ik bij zo weinig honden … Ik heb bij twee proeven van de vijf staan te kijken, en het is een lust voor het oog om die twee zo samen bezig te zien.
Met als resultaat vandaag, 83 punten en een 8e plaats van de 41 honden in de B klasse.
Carina en Yoghi van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie, geniet ervan!

Dubbel succes voor de Fodaltzi Werkers

Zaterdag 25 oktober was het vroeg dag voor ons. Ik had Jip opgegeven voor haar eerste workingtest bij de Chesapeakbay retriever club die gehouden zou worden in Laren (Gld).
We moesten uiterlijk 7.45 aanwezig zijn, dus om 05,15 in de auto. Oei dat valt tegen, 04.45 al uit bed …
Rond 7.30 waren we in Laren wat best nog een zoektocht was in het donker. Nadat we ons gemeld hadden, en ook de veterinaire keuring gehad hadden, eerst maar op zoek naar Ingrid, die zou ook meedoen met haar Chess. Leuk, ze zit bij mij in de groep, wij hebben nummer 21, zij met Fenna nummer 27. Na een uitleg gingen we richting eerste proef.
Op papier ziet het er altijd zo simpel uit, totdat je aan de beurt bent. Twee markeerapporten, makkie ..
Na een uitleg van de keurmeester gingen we van start. Met een schot en een dummy die zichtbaar gegooid werd, ging Jip snel weg. Eenmaal aangekomen op de plek waar de dummy gevallen was, was het toch nog behoorlijk zoeken.
Zowat geen wind, dat maakte deze op papier zo makkelijke proef behoorlijk moeilijk. Maar Jip heeft de dummy gevonden, keurig binnen gebracht en toen werd de tweede dummy met schot gegooid. Voordat het tikje op mijn schouder gevoeld was, was Jip al weg. Jammer, ingesprongen, punten aftrek. Maar wel snel de dummy gevonden en binnen gebracht.

De tweede proef stond te boek als Postgedrag. Bij deze proef een duitse keurmeester, die haar best deed de proef zo goed mogelijk uit te leggen. De bedoeling was om een stukje te volgen met je hond, los of vast dat mocht je zelf kiezen. Er werd dan een schot gelost in het bos waarbij een dummy gegooid werd die je hond dan mocht apporteren. Leuke proef, Jip deed het het top!

De derde proef zou waterwerk zijn. Omdat er behoorlijk wat mensen voor ons waren was het best lang wachten voordat wij aan de beurt waren. Uiteindelijk na de kreet “de volgende” waren wij aan de beurt. De keurmeester vertelde dat er aan de overkant een dummy verstopt lag, maar dat er voor de hond een schot gelost zou worden. Zodat het zoeken iets vergemakkelijkt zou worden.
Op de terugweg door het water, werd er en dummy in het water gegooid. Deze moest de hond respecteren, en eerst de eerste dummy binnen brengen en dan pas de tweede dummy.
Yes gelukt! Knappe kippie!

De vierde proef stond te boek als Walk Up. Oh jee als dat maar goed gaat…
Met twee honden tegelijk los op een weiland een stuk volgen, dan wordt er voor een hond  een dummy gegooid met schot. De ene hond mag hem halen de andere hond blijft keurig zitten. En ook voor de andere hond natuurlijk. Jip was samen met een hond aan de beurt die insprong, met de dummy aan de haal ging. Maar Jip bleef keurig zitten, al had ze wel een momentje van, ik doe gezellig mee … pff alles goed gegaan, 17 punten.

De laatste proef zou een Nazoek zijn. Twee maal zoeken naar een dummy die op dezelfde plek wordt gelegd, bij de eerste dummy wordt een schot gelost. Hoe makkelijk kan het zijn denk je dan …
Helaas is niets minder waar. De honden werden vanuit een maisveld richting bos gestuurd. De eerste dummy kwam vrij vlot binnen, bij het uitsturen naar de tweede dummy,ging Jip overal lopen zoeken behalve op de goede plek, Jammer jammer jammer … Uiteindelijk met wat hulp heeft Jip toch de tweede dummy gevonden, gelukkig deze proef goed afgesloten. Maar voor de tweede dummy een 0.

Rond 16.00 zijn we doodmoe maar voldaan richting huis gegaan. De prijsuitreiking hebben we niet meer afgewacht, omdat ik niet zeker wist of we het C certificaat gehaald hadden. Vandaag hebben we tot onze grote verrassing op de site van de Chessen gelezen dat we het certificaat behaald hebben. Jippie!!!

Fokdag Hoenderloo 2014

“De fokdag is voor alle liefhebbers van de Golden Retriever om in een ontspannen sfeer ervaring en kennis op te doen over het ras. Toekomstige eigenaren kunnen hier kennis maken met fokkers, hun fokproducten en eigenaren. Fokkers kunnen op deze dag hun fokproducten tonen, kennis maken met nieuwe dekreuen en nakomelingen van andere fokkers”

Ik heb Jip voor deze fokdag opgegeven, omdat ik heel graag wilde weten wat keurmeesters van haar vinden. Op deze dag wordt je hond door twee keurmeesters gekeurd, een Nederlandse en een internationale keurmeester. Ze bekijken je hond van top tot teen en als ze daar klaar mee zijn, krijg je een uitgebreid verslag met hun bevindingen.
Jip was ‘s-middags pas aan de beurt. Als eerste mocht ze bij de Nederlandse keurmeester komen. Na uitgebreid gevoeld, gedaan en bekeken te zijn mochten we een rondje lopen zodat de keurmeester goed haar gangwerk kon bekijken. De Nederlandse keurmeester vond Jip een “leuke spontane vrolijke teef met een prima formaat”.
Hierna mochten we naar de Engelse keurmeester. Ook zij heeft Jip uitgebreid bekeken, en Jip liet het allemaal gewillig toe. Ik kreeg de indruk dat ze het gekriebel allemaal wel lekker vond.
Nadat we nog een rondje in de ring hadden gelopen, moest Jip keurig netjes blijven staan zodat de keurmeester haar bevindingen kon opschrijven. Zij vond Jip een “Happy alert bitch, enjoying herself”.
Beide keurmeesters hebben Jip de kwalificatie “Zeer Goed” gegeven.
Na de keuring heeft Jip nog meegedaan met de schotproef.  Hierbij moest Jip met een aantal andere honden op linie staan. Er werd toen een knuffel gegooid en tegelijkertijd werden er twee schoten gelost. Deze proef werd gedaan om te kijken of de honden bang voor het schot zijn en of ze willen apporteren. Deze proef heeft Jip glansrijk doorstaan.
Na afloop kreeg Jip nog een rozet en gingen we blij en tevreden richting huiswaarts.

Fokplannen Jip

Fodaltzi Werkers is een kleinschalige kennel, waar incidenteel een nest gefokt wordt.

Volgend jaar, voorjaar 2015, hebben wij het plan om Jip te laten dekken. Wij zijn nu al aan het zoeken naar een geschikte reu voor Jip die goed bij haar past. “Good looking” is absoluut belangrijk, maar het belangrijkste wat we zoeken in een dekreu is een goede gezondheid, een uitmuntend karakter, en de “will to please” om voor de baas te willen werken.
Dit zijn eigenschappen van Jip, waar we absoluut niets op in willen leveren.
Wij zullen het donkere, slanke type golden retriever fokken.
U kunt zich vrijblijvend laten informeren, mensen die met de honden gaan trainen hebben onze voorkeur. Ook kunt u zich al aanmelden voor een pup.

Nieuwe website

Het was tijd voor een complete “make over” van onze website en het resultaat mag er volgens ons wezen. Frisse heldere kleuren en een strakke layout. Daarnaast is de website ook perfect te lezen op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

We wensen u veel plezier bij het bezoeken van onze website.

Yoghi en Carina geslaagd voor B diploma

Zaterdagavond 19.30 Whatsapp berichtje van Carina, Yoghi (Ps I love You van het Beatles nest) en Carina geslaagd voor hun KNJV B diploma in Enkhuizen. Hun tweede B diploma binnen met 69 punten.
Nu mogen ze MAPS gaan lopen.
Van harte gefeliciteerd, wat een geweldige prestatie! Geniet ervan.

Oogonderzoek met Jip

27 augustus 2014 zijn we samen met Ineke en Haley naar Rotterdam geweest om de ogen van beide honden te laten spiegelen.  Voor Haley was het de tweede keer, voor Jip de eerste keer.
Toen we binnenkwamen en ons gemeld hadden, werden de ogen gedruppeld, en na verloop van tijd mocht Jip als eerste naar binnen.
Aardige arts die Jip direct op haar gemak stelde. En Jip …. die vond het allemaal prima, de oogarts kon rustig in haar oogjes kijken en na een tijdje de verlossende woorden, ziet er allemaal prima uit!
Gefeliciteerd lieve Jip, de eerste stap is gezet naar een dekking.
Ook de ogen van Haley zagen er prima uit, ook proficiat voor jullie.

Welkom

Fodaltzi Werkers is een kleinschalige kennel, waar incidenteel een nest gefokt wordt. De pups groeien op in huis, komen de hele dag in aanraking met mensen en met onze andere honden en worden in de eerste 8 weken zo optimaal mogelijk gesocialiseerd. Volgend jaar, voorjaar 2015, hebben wij het plan om Jip te laten dekken. Wij zijn nu al aan het zoeken naar een geschikte reu voor Jip die goed bij haar past. “Good looking” is absoluut belangrijk, maar het belangrijkste wat we zoeken in een dekreu is een goede gezondheid, een uitmuntend karakter, en de “will to please” om voor de baas te willen werken. Dit zijn eigenschappen van Jip, waar we absoluut niets op in willen leveren.
Wij zullen het donkere, slanke type golden retriever fokken.
U kunt zich vrijblijvend laten informeren, mensen die met de honden gaan trainen hebben onze voorkeur. Ook kunt u zich al aanmelden voor een pup.

Clubdiplomadag bij de FRC in Heerle

Jip met diploma

Een tijdje geleden zei een medecursist van de training, dat ze haar flatcoated had opgegeven voor de diplomadag van de flatcoats. Of ik zin had om mee te gaan met Jip.
Zo gezegd, zo gedaan, en zo stonden we op 16 augustus met een flatcoated en een retriever ‘s-ochtends vroeg in Heerle.
Het was al een drukte van belang, dus eerst maar richting secretariaat om ons te melden.
Dit ging best vlot, dus we hadden tijd genoeg om de honden nog even uit te laten voordat de proeven daadwerkelijk zouden gaan beginnen.
He jammer, niet bij elkaar in de groep, wij hadden nummer 13 en waren laatste van onze groep, Susan had nummer 15 dus zat in de andere groep als tweede.
Wij hadden als eerste de proef aangelijnd en los volgen, en uitsturen en komen op bevel.
Wel heerlijk deze proef als eerste, hebben we dat maar gehad, bij deze proef is het meestal erg druk omdat elke combinatie apart beoordeeld wordt.
Terwijl ik zat te wachten, kwam daar Susan al aan, die had haar eerste proef, apport uit diep water al gehad.En de punten binnen, top!
Nu waren wij aan de beurt, ben benieuwd … Read more