Echo van 4 weken

Echo Jip (klik om te bekijken)

5 juni 10.30 afspraak drachtcontrole in Utrecht, 4 weken geleden gemaakt. Wat vliegen de weken toch voorbij, Jip is de laatste week duidelijk dikker geworden rond haar taille, dus we vermoeden wel dat ze drachtig is maar toch blijft het spannend  …

Als we de kliniek binnen komen en ons gemeld hebben mogen we eigenlijk direct door lopen naar de onderzoekskamer. Onze steun en toeverlaat, Dhr. de Gier, komt ons al tegemoet en wil direct weten hoe het met Jip gaat. Tezamen met een arts in opleiding onderzoeken ze Jip en ze hebben maar kort nodig om tot de conclusie te komen dat Jip zwanger is. Gefeliciteerd hoor ik zeggen  .. “Komen jullie mee voor de pret echo, dan gaan we eens kijken hoeveel we er zien”. In de onderzoeks kamer stapt Jip zelf de tafel op, en kijkt relaxt de rondte in terwijl de tafel om hoog gaat. Nadat ze op haar rug ligt, wordt haar buik geschoren en wordt er wat gel op gesmeerd. Wat een kanjer ben je toch Jip, je verdient alle complimenten, die je ook krijgt van Dhr. de Gier, “waren ze allemaal maar zo makkelijk”. Na een uitgebreide echo worden er 6 a 7 pups “gezien”. Ik weet ook dat een echo verre van betrouwbaar is, het zouden er makkelijk meer kunnen zijn. Rond 10 juli worden de pups verwacht en dan weten we het daadwerkelijke aantal. Als Dhr. de Gier ook nog de hartjes laat horen van de pups, kijkt Jip ineens naar het beeldscherm en spitst haar oren, alsof ze de pups herkend, heel bijzonder moment.