Certificaatdag FRC Delft 2016

Zondag 13 maart, de eerste keer dat Jip opgaat voor haar B diploma.

Ben benieuwd, met gezonde spanning beginnen we aan deze dag met startnummer 32.

De zon staat hoog aan de hemel, maar oh wat is het koud brrr…

De eerste proef is apport uit water, wat ben ik blij dat ik het water niet in hoef. Nadat de keumeester de proef heeft uitgelegd mogen we beginnen, als de dummy in het water ligt mag u de hond sturen zegt de keurmeester. Als het schot klinkt en de dummy in het water valt, stuur ik Jip, die vlot het water ingaat. De keurmeester geeft Jip een 8, volgens de keurmeester heb ik Jip te vroeg uitgestuurd. Nou een kwestie van interpretatie denk ik, maar ik ben blij met de 8 die we op op zak hebben.

1 2

Op naar de volgende proef, houden van de aangewezen plaats en apport te land.

Ik leg Jip op de plaats die de keurmeester aanwijst en verdwijn uit zicht, oei wat duren die twee minuten toch lang ..

Gelukkig ik mag terug komen en Jip is keurig blijven liggen, een 10! Yes!

Het apport te land is zo ontzettend dichtbij, dat Jip een beetje loopt te rommelen, de keurmeester geeft een 7.

Omdat het markeren eigenlijk zowat op dezelfde plek is besluit ik deze proef maar direct te gaan doen. Ik kijk de proef even aan, en het ziet er behoorlijk pittig uit. Wat ik begrijp zijn er op deze proef al zoveel honden uitgevallen, dat de meeste mensen niet staan te springen om deze proef te gaan doen. Als de keurmeester vraagt wie er aan de beurt is, besluit ik te gaan. De keurmeester legt de proef uit, Jip blijft rustig naast mij zitten, en na het bekende tikje op mijn schouder stuur ik Jip. Wow! Jip rent in een streep naar de dummy en zit er bovenop. Ik krijg een 8 en de complimenten van de keurmeester. Hoezo moeilijk deze proef denk ik .. hahaha ..

Aangelijnd en los volgen, en uitsturen en komen op bevel is de volgende proef, hier moeten we best even wachten, maar in het zonnetje en uit de wind is het heel goed uit te houden.

Eenmaal aan de beurt, doet Jip goed haar best en we krijgen voor beide proeven een 8.

Nu alleen nog het verloren apport te land, en het apport over diep water.

Zoals vaak zit het venijn in de staart en ook helaas vandaag, toen ik bij de proef aankwam om Jip te laten zoeken, waren we nagenoeg direct aan de beurt.

Na de uitleg van de keurmeester mochten we beginnen, maar helaas heeft Jip het apport niet gevonden, ik mocht haar nog voor de tweede keer inzetten, maar wederom kwam ze terug zonder apport. De laatste proef apport over diep water, hebben we niet meer gedaan, dus we hebben wel ons C diploma gehaald, maar helaas niet ons B diploma gehaald. Toch goed gewerkt Jip, en de volgende keer (B)eter!