Fokdag Hoenderloo 2014

“De fokdag is voor alle liefhebbers van de Golden Retriever om in een ontspannen sfeer ervaring en kennis op te doen over het ras. Toekomstige eigenaren kunnen hier kennis maken met fokkers, hun fokproducten en eigenaren. Fokkers kunnen op deze dag hun fokproducten tonen, kennis maken met nieuwe dekreuen en nakomelingen van andere fokkers”

Ik heb Jip voor deze fokdag opgegeven, omdat ik heel graag wilde weten wat keurmeesters van haar vinden. Op deze dag wordt je hond door twee keurmeesters gekeurd, een Nederlandse en een internationale keurmeester. Ze bekijken je hond van top tot teen en als ze daar klaar mee zijn, krijg je een uitgebreid verslag met hun bevindingen.
Jip was ‘s-middags pas aan de beurt. Als eerste mocht ze bij de Nederlandse keurmeester komen. Na uitgebreid gevoeld, gedaan en bekeken te zijn mochten we een rondje lopen zodat de keurmeester goed haar gangwerk kon bekijken. De Nederlandse keurmeester vond Jip een “leuke spontane vrolijke teef met een prima formaat”.
Hierna mochten we naar de Engelse keurmeester. Ook zij heeft Jip uitgebreid bekeken, en Jip liet het allemaal gewillig toe. Ik kreeg de indruk dat ze het gekriebel allemaal wel lekker vond.
Nadat we nog een rondje in de ring hadden gelopen, moest Jip keurig netjes blijven staan zodat de keurmeester haar bevindingen kon opschrijven. Zij vond Jip een “Happy alert bitch, enjoying herself”.
Beide keurmeesters hebben Jip de kwalificatie “Zeer Goed” gegeven.
Na de keuring heeft Jip nog meegedaan met de schotproef.  Hierbij moest Jip met een aantal andere honden op linie staan. Er werd toen een knuffel gegooid en tegelijkertijd werden er twee schoten gelost. Deze proef werd gedaan om te kijken of de honden bang voor het schot zijn en of ze willen apporteren. Deze proef heeft Jip glansrijk doorstaan.
Na afloop kreeg Jip nog een rozet en gingen we blij en tevreden richting huiswaarts.