Jip is gedekt

Omdat ik uitvloeiing heb gezien bij Jip, besluit ik om op maandag 4 mei naar het Universitair Diergeneeskunde Centrum Utrecht te gaan. Naar de afdeling Voortplanting, voor fertiliteit begeleiding. Om 8.00 moeten we aanwezig zijn, en wat is het heerlijk dat het uitgerekend deze week schoolvakantie is. Ik rij zonder enig oponthoud naar de kliniek.
Nadat we ons ingeschreven hebben, Jip nog even gewogen, wachten we geduldig tot dat we aan de beurt zijn.
Heel lang hoeven we niet te wachten, met 5 minuten zijn we aan de beurt. Eenmaal binnen, zie ik het vertrouwde beeld van wachtende studenten, onder professionele begeleiding van Dhr. de Gier.
Jip loopt “frank en vrij” door de wachtkamer en maakt direct vrienden met iedereen. Ik ben benieuwd hoe dat zo zal gaan, al die onderzoeken, het is voor haar allemaal zo nieuw. Ik neem samen met een student nog wat informatie door, en dan gaan we beginnen. Jip springt zelf op de onderzoekstafel en kijkt nieuwsgierig in het rond.
Jip wordt uitgebreid in- en uitwendig onderzocht, bij zo’n eerste keer hoort dat er allemaal bij, bij alle volgende onderzoeken, zullen de studenten alleen een binnenwaarts onderzoek doen en bloed afnemen om het progestoron gehalte van Jip te bepalen zodat zij kunnen bepalen wanneer Jip dekrijp is.
Jip ondergaat alles heel ontspannen, en als ze klaar is, vind ze de studenten nog steeds heel erg lief en dat is geheel wederzijds. ‘s-Middags wordt ik gebeld, de progestoron waarde staat op 1.7 dus woensdag terug komen.

Als we woensdag in Utrecht komen, moeten we best lang wachten, raar, er zit bijna niemand te wachten. Jip gaat relaxed op de bank liggen en heeft zoiets van:  “het zal mijn tijd wel uit duren” ze valt zowat in slaap …
Eenmaal binnen, wordt alles keurig maar snel afgehandeld, nu wachten op de progestoron waarde, rond 13.00 worden we altijd gebeld … 3.8 is de waarde nu.
Dhr. de Gier adviseert om donderdag naar Ighor te gaan, maar sowieso wil hij ons vrijdag toch nog zien. Maar eenmaal bij Ighor is het een hoop gespeel, rennen, verleiden, ze zijn duidelijk smoor op elkaar.
Nadat we vrijdag uit Utrecht komen, rijden we ‘s-middags weer naar Ighor. En wat zijn ze weer blij om elkaar te zien. Uiteindelijk bleek vrijdag en zaterdag de juiste dag, nu mag de natuur verder zijn werk doen …
WP_20150509_12_27_16_Pro
U kunt zich nog aanmelden voor een pup uit deze combinatie via info@footzi.nl